piątek, 26 lipca 2013

Kanapka z babeczką jajeczną

Dzisiaj ciepłe, smakowite śniadanie - ciepła kanapka z babeczką z jajka z odrobiną pomidora. Chociaż niekoniecznie musi to być  śniadanie :) Na kolację będzie smakować równie dobrze.



SKŁADNIKI (3 kanapki):
- 3 kromki pieczywa
- 3 jajka
- 3 plastry szynki
- 1 łyżka masła
- 1 pomidor
- sól

1. Nagrzewamy piekarnik do temperatury 170C.
2. Foremki do zapiekania jajek smarujemy połową masła.
3. Kroimy szynkę na drobne kawałki i wrzucamy je na dno foremek.
4. Do każdej foremki wbijamy po 1 jajku, solimy i wkładamy do piekarnika na około 12 minut.

5. Chleb smarujemy resztą masła i również wkładamy do piekarnika, aby się zrumienił.
6. Przygotowujemy pomidora - kroimy go w drobną kosteczkę (bez miąższu, tylko mięsiste części).
7. Upieczone jajka i pieczywo wyciągamy z piekarnika.


8. Jajka układamy na kromkach chleba i posypujemy kawałkami pomidora.

Smacznego...
Iwona

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...