SKŁADNIKI:
- 1l bulionu warzywno-mięsnego
- 2 ugotowane kawałki schabu wieprzowego (można zamienić je na pierś kurczaka)
- 5 średnich ziemniaków
- około 8szt rzodkiewek
- 1/2 średniej cebuli
- 1 łyżka masła
- przyprawy - sól, pieprz, gałka muszkatałowa
1. Obieramy ziemniaki i kroimy w kostkę. Gotujemy je w wywarze warzywno-mięsnym około 10 minut.
2. Kroimy cebulę w drobną kostkę i dusimy na maśle 2 minuty. W międzyczasie kroimy na plastry rzodkiewkę i dodajemy do cebuli. Dusimy razem około 4 minut, cały czas mieszając.
3. Ugotowane mięso kroimy w kostkę.
4. Cebulę, rzodkiewkę i mięso dodajemy do wywaru z ziemniakami i gotujemy razem 5 minut.
5. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i odrobiną gałki muszkatałowej.
Smacznego...
Iwona
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz