czwartek, 13 lutego 2014

Sałatka z czerwonej fasolki i tuńczyka

Pora na drugie śniadanie już minęła, ale przepis może się przydać w kolejny dzień. Sałatka jest mega szybka w przygotowaniu. A do tego pomimo niedużej porcji sycąca i bardzo smaczna.
czas przygotowania - 10 minut
SKŁADNIKI (2 porcje):
- 1 mała puszka czerwonej fasolki (125g)
- 1/2 puszki tuńczyka w sosie własnym
- 1/4 małej cebuli
- 3 gałązki natki pietruszki
- 1 łyżeczka majonezu
- przyprawy - sól, pieprz


1. Fasolkę odsączamy i przekładamy do miski. Dodajemy do niej tuńczyka (bez zalewy).
2. Cebulę i natkę pietruszki drobno kroimy i dodajemy do sałatki.
3. Przyprawiamy solą i pieprzem.
4. Dodajemy majonez i całość mieszamy.




Sałatkę można zjeść samą lub z ciemnym tostem. U mnie było to pieczywo ze śliwką. I do tego zielona herbata i można zasiadać. Oczywiście w towarzystwie, bo przecież mamy 2 porcje :)
Smacznego...

Iwona


1 komentarz:

Wystąpił błąd w tym gadżecie.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...