środa, 21 maja 2014

Ciemny tost, szparagi i sezam - 3 składniki i już.

Może nie do końca takie szybkie, ale bardzo smaczne drugie śniadanie lub kolacja - taka jest moja dzisiejsza propozycja. Bardzo prosta, ale wyśmienita. I oczywiście sezonowa, więc korzystajmy póki możemy.
czas przygotowania - 30 minut
SKŁADNIKI (2 porcje):
- 4 kromki ciemnego pieczywa
- 8 białych szparagów
- 1 płaska łyżeczka sezamu

Szparagi obieramy, odcinamy twarde końcówki (ok 1/3 długości) i gotujemy na parze ok 15-17 minut. Pod koniec gotowania szparagów opiekamy chleb w tosterze. Szparagi posypujemy sezamem, układamy obok tostów i już możemy się delektować zdrowym i pysznym posiłkiem
UWAGA:
- Białe szparagi możemy zastąpić zielonymi, będą jeszcze delikatniejsze i oczywiście szybciej gotowe.
- Sezam można również zamienić na biały.
- Osoby nie potrafiące żyć bez masła oczywiście odrobinę smarują sobie tosty:)


Smacznego...
Iwona


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...