Może nie do końca takie szybkie, ale bardzo smaczne drugie śniadanie lub kolacja - taka jest moja dzisiejsza propozycja. Bardzo prosta, ale wyśmienita. I oczywiście sezonowa, więc korzystajmy póki możemy.
czas przygotowania - 30 minutSKŁADNIKI (2 porcje):
- 4 kromki ciemnego pieczywa
- 8 białych szparagów
- 1 płaska łyżeczka sezamu
Szparagi obieramy, odcinamy twarde końcówki (ok 1/3 długości) i gotujemy na parze ok 15-17 minut. Pod koniec gotowania szparagów opiekamy chleb w tosterze. Szparagi posypujemy sezamem, układamy obok tostów i już możemy się delektować zdrowym i pysznym posiłkiem
UWAGA: - Białe szparagi możemy zastąpić zielonymi, będą jeszcze delikatniejsze i oczywiście szybciej gotowe.
- Sezam można również zamienić na biały.
- Osoby nie potrafiące żyć bez masła oczywiście odrobinę smarują sobie tosty:)
Smacznego...
Iwona
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz