środa, 2 lipca 2014

Zielone kanapki

Idąc tropem niedawnego przepisu na pesto postanowiłam go wykorzystać inaczej niż tradycyjnie z makaronem. I tak powstała pyszna zielona kanapka. Można ją podać jako ciepły tost z zielonymi dodatkami lub też klasyczną kanapkę. 
I jest tylko jeden problem. Z tego zielonego kieratu wyłamuje się rzodkiewka:) Ale co tam.
czas przygotowania - 10 minut
SKŁADNIKI (2 porcje = 4 kanapki):
- 4 kromki ciemnego pieczywa
- 2-3 łyżek domowego pesto (przepisu TUTAJ)
- 4 listki sałaty
- 2 rzodkiewki
- 1/2 awokado
- 1 łyżka posiekanego szczypiorku

Jeśli przygotowujecie pesto od podstaw to trzeba zarezerwować sobie dodatkowe 10 minut i trochę więcej składników. Przepis na DOMOWE PESTO znajdziecie TUTAJ
Pieczywo smarujemy pesto i nakładamy na nie po liściu opłukanej sałaty. Następnie kawałki awokado i plasterki rzodkiewki. Na koniec całość posypujemy posiekanym szczypiorkiem i gotowe.
Szczerze mówiąc nie trzeba więcej żadnych przypraw, ponieważ smak pesto jest wystarczający.

I jeszcze jedno. Taki posiłek smakuje w różnych sytuacjach -  na trawie, a nawet na kamieniach:)

Smacznego...
Iwona



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...