Idąc tropem niedawnego przepisu na pesto postanowiłam go wykorzystać inaczej niż tradycyjnie z makaronem. I tak powstała pyszna zielona kanapka. Można ją podać jako ciepły tost z zielonymi dodatkami lub też klasyczną kanapkę.
I jest tylko jeden problem. Z tego zielonego kieratu wyłamuje się rzodkiewka:) Ale co tam.
czas przygotowania - 10 minutSKŁADNIKI (2 porcje = 4 kanapki):
- 4 kromki ciemnego pieczywa
- 2-3 łyżek domowego pesto (przepisu TUTAJ)
- 4 listki sałaty
- 2 rzodkiewki
- 1/2 awokado
- 1 łyżka posiekanego szczypiorku
Jeśli przygotowujecie pesto od podstaw to trzeba zarezerwować sobie dodatkowe 10 minut i trochę więcej składników. Przepis na DOMOWE PESTO znajdziecie TUTAJ .
Pieczywo smarujemy pesto i nakładamy na nie po liściu opłukanej sałaty. Następnie kawałki awokado i plasterki rzodkiewki. Na koniec całość posypujemy posiekanym szczypiorkiem i gotowe.
Szczerze mówiąc nie trzeba więcej żadnych przypraw, ponieważ smak pesto jest wystarczający.
I jeszcze jedno. Taki posiłek smakuje w różnych sytuacjach - na trawie, a nawet na kamieniach:)
Smacznego...
Iwona
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz