środa, 27 stycznia 2016

Sałatka ryżowa z grepfrutem i żurawiną

Wiem, że owoce goszczą w każdym domu. I świetnie, bo są zdrowe:) Dlatego warto szukać różnych kombinacji z ich udziałem. Dzisiejsza propozycji ułatwi to zadanie. Miesza się w niej gorzko-kwaskowy smak grejpfrutów ze słodyczą żurawiny i miodu. Pycha:)

czas przygotowania - 20 minut


SKŁADNIKI (2 porcje):
- 100g ryżu trójkolorowego (może być inny)
- 1 zielony grejpfrut
- 2 łyżki suszonej żurawiny
- 1 łyżka miodu

  • Ryż gotujemy zgodnie informacją producenta (ok 15 minut) i studzimy.
  • Grejpfruta obieramy ze skórki, następnie poszczególne cząstki pozbawiamy gorzkiej skórki (obieramy lub wykrawamy).
  • Wszystkie składniki (ryż, miód, żurawina, grejpfrut) przekładamy do miski i mieszamy.

Dla przypomnienia poniżej sałatki owocowo-ryżowe, które już gościły w StrefieUlubionej:
- OWOCOWA SAŁATKA RYŻOWA WG KUDŁATYCH KUCHARZY
- RYŻOWO-BAKALIOWA SAŁATKA Z WINOGRONAMI

Smacznego

Iwona Niskokaloryczny styczeń 2016

2 komentarze:

Wystąpił błąd w tym gadżecie.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...