Święta zbliżają się wielkimi krokami, więc częściej testuję dania, które podam moim gościom. Jajka faszerowane zawsze są u mnie na świątecznym stole i nie tylko, bo bywają zdecydowanie częściej. I tylko z tym nadzieniem różnie bywa, zmieniam w zależności od aktualnych upodobań. Tym razem padło na delikatnego wędzonego pstrąga. Ten farsz jest bardzo subtelny w smaku, więc jeśli ktoś woli wyraźniejsze smaki proponuję dodać 1 łyżeczkę kaparów:)
czas przygotowania 30-40minutSKŁADNIKI:
- 4 jajka
- 100g wędzonego fileta z pstrąga
- 2-3 łyżki domowego majonezu (przepis TUTAJ)
- przyprawy: sól, pieprz
- Jajka gotujemy na twardo (10 minut), studzimy, obieramy ze skorupek i przekrawamy na połówki.
- Żółtka, pstrąga, majonez i przyprawy łączymy w misce i blendujemy na jednolita masę.
- Sprawdzamy smak i ewentualnie doprawiamy. Dla osób lubiących wyraźniejsze smaki proponuje dodać 1 łyżeczkę kaparów.
- Masę jajeczno-rybną przekładamy do rękawa cukierniczego i używając pasującej nam tylki wyciskamy do połówek białek.
- GRAHAM Z SIEMIENIEM LNIANYM
- GRAHAM Z ŻURAWINĄ
Smacznego
Iwona
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz