czwartek, 21 listopada 2013

Elastyczne wazony - kształt na życzenie.

Dzisiejszy post rozpoczynam od informacji o konkursie na portalu uroda i zdrowie. 
Temat konkursu  - Jaki kwiat do Ciebie pasuje ? 
Konkurs trwa do 25 listopada
Nagrody to WAZONY ELASTYCZNE FIRMY TRENDFORM (duży czerwony, duży antracytowy oraz mały przeźroczysty)
  sponsorem jest sklep Strefa Rzeczy Ulubionych.
 Serdecznie Was zapraszam do udziału.

Aby Was zachęcić kilka słów na temat samych wazonów i ich formowania.

Etapy formowania wazonu:
1. Płaski jak kartka papieru wazon napełniamy ciepłą wodą. Powoduje to, że staje się bardziej elastyczny i będziemy mogli go dowolnie kształtować. 
2. Formowanie możemy wykonywać kiedy wazon wypełniony jest ciepłą wodą lub też po jej wylaniu. 
3. Kiedy uzyskamy właściwy kształt należy go utrwalić. Uzyskujemy to nalewając do niego zimną wodę. Dla lepszego efektu można dodatkowo schłodzić go kostkami lodu lub polać zimną wodą z zewnątrz.
Po uformowaniu wazonu wkładamy do niego kwiaty i kompozycja jest gotowa. Teraz należy jeszcze zwrócić uwagę na wybór miejsca gdzie postawimy wazon. Należy unikać źródeł ciepła (kaloryfer, grzejnik, nagrzane okno), ponieważ mogą one wpłynąć na trwałość jego formy.
Wazony dostępne są w dwóch wymiarach - 29cm i 21cm oraz kilku wariantach kolorystycznych. Mogą występować w wersji transparentnej lub tak zwanej lodowej (nieprzeźroczystej).
Cała gama kolorystyczna dostępna tutaj.

Pozdrawiam
Iwona








Wazon elastyczny LE SACK duży lodowy fioletowy, Trendform
Cena: 45,00 PLN

Wystarczy odrobina gorącej wody z kranu, by w płaskiego tworzywa wyczarować efektowny i stabilny wazon. Tworzywo pod wpływem ciepłej wody staje się elastyczne i łatwe do formowania...

Dostępne opcje kolorystyczne tutaj

2 komentarze:

  1. Ciekawie to wygląda. Wydają się delikatne ale jak widać nie przewracają się :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Osobiście testowałam (moje dłonie widać na zdjęciu :) ) i używam. I zaraziłam nimi sporo moich znajomych.

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...