wtorek, 18 lutego 2014

Kanapki z awokado, orzechami i żurawiną

Ostatnio było o pierwszym śniadaniu, wobec tego dzisiaj czas na kolejny posiłek, czyli drugie śniadanie. Będą to ciepłe kanapki z ciemnego pieczywa z awokado. Delikatny smak tego owocu przełamałam kwaskowatą żurawiną, do tego coś chrupkiego (orzechy) i sprawa zakończona. Zazwyczaj do południa mam mało czasu na myślenie o sobie i jedzeniu, więc taka szybka kanapka jest w sam raz.


czas przygotowania - 5-10 minut
SKŁADNIKI (2 kanapki):
- 2 kromki ciemnego pieczywa
- 1/2 awokado
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 2 włoskie orzechy
- 1 łyżka żurawiny
Pieczywo opiekamy w tosterze. W międzyczasie wydrążamy miąższ awokado, który przekładamy do miseczki. Skrapiamy go cytryną, aby nie ściemniał, a następnie rozdrabniamy widelcem.  Pastę przekładamy na ciepłe pieczywo i posypujemy żurawiną i posiekanymi orzechami (wystarczy pokruszyć je w rękach).


Smacznego...
Iwona




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Wystąpił błąd w tym gadżecie.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...