czwartek, 10 grudnia 2015

Domowe musli z anansem i korzennym dodatkiem

Wiem, że święta już blisko i królują przepisy świąteczne, jednak warto w tym małym szaleństwie zadbać o siebie i nie zapominać o zdrowych posiłkach. Sama działam w kuchni w trybie  przedświątecznym, ale dla równowagi nieco zdrowego odżywiania:)
czas przygotowania - 10 minut
SKŁADNIKI (1 porcja):
- 3 łyżki domowego musli (domowe musli według Kudłatych Kucharzydomowe musli lub  domowe musli 2)
- 2 łyżki naturalnego jogurtu
- 2 plastry świeżego ananasa pokrojonego w kostkę
- 1/2 łyżeczki przyprawy korzennej (domowa korzenna przyprawa do piernika

Można przełożyć wszystkie składniki do miseczki i wymieszać albo też przygotować warstwowy przekładaniec, co polecam. Pierwsza warstwa to połowa musli, następnie połowa jogurt i połowa ananasa. I ponownie po raz drugi - musli, jogurt i ananas. Całość posypujemy przyprawą korzenną.
Smacznego
Iwona

2 komentarze:

  1. Pychotka! I jak ładnie obrany i pokrokonu ananas :) nie umiem tak, zazwyczaj albo obcinam połowę ananasa razem ze skórką, albo zostają prawie wszystkie oczka :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wiem jest to problem, ale odrobina cierpliwości i gotowe:)

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...